Tienaa rahaa omalla appilla

By 5. November 2015Ansaita rahaa

Tienaa rahaa omalla appilla

Vaikeus:

Vaikeus

Aika velvoite:

Aika velvoite

Tienauspotentiaali:

Tienauspotentiaali

Potentiaalinen tuntitaksa

0
EUR.

Tulos:

Vaikea tapa tienata rahaa, mutta sisältää valtavasti potentiaalia.

Oletko keksinyt loistavan idean sovellusta varten, mutta sinulla ei ole tarpeeksi teknologista kykyä idean toteuttamiseen?

Ei pitäisi olla mitään syytä, miksi sinä et voisi liittyä sovellusmarkkinoihin, teknologisen kyvykkyyden kanssa tai ilman. Ehkä voit jopa tienata vähän rahaa tällä tavalla.

Lue mistarahaanopeasti.fi-sivuston opas, jotta pääset alkuun sovelluksesi kanssa täältä.

Käsitteen kehitys

Ensimmäinen askel tiellä, joka vie sinut kohti ensimmäistä tuottavaa sovellustasi, on hyvä idea. Aloita miettimällä minkälaisen sovelluksen haluaisit. On olemassa hyvä mahdollisuus, että monet muut ihmiset tarvitsevat juuri keksimääsi sovellusta. Voit esimerkiksi miettiä aluetta, jossa asut. Jos asut kaupungissa, joka houkuttaa turisteja, mahdollisuudet ovat rajattomat.

Voit myös harkita omia henkilökohtaisia kiinnostuksen kohteitasi. Ehkä olet kahvi-intoilija ja olet löytänyt monta hyvää kahvipaikkaa eri puolilta maailmaa. Jos asia on näin, miksi et muuntaisi tietojasi oppaaksi ja auttaisi samalla muita kahvi-intoilijoita?

Tienaa rahaa omalla appilla
Monet sovellukset eivät pyöri tietyn alueen ympärillä, mutta ovat aina silti listojen kärjessä. Saatat ehkä tietää niistä monia: Temple Run, Draw Something, Minecraft…

Pelisovelluksilla on tapana tuottaa enemmän rahaa kuin muilla sovelluksilla, sillä ihmiset maksavat yleensä mieluummin peleistä. Erityisesti pelit, joista tulee suosittuja tietyissä piireissä, leviävät villitulen lailla. Viesti monista sovelluksista leviää kuulopuheella.

Älä luovuta, vaikka löytäisitkin sovelluskaupasta jotain, mikä muistuttaa ideaasi. Tässä tilanteessa sinun täytyy miettiä luovasti. Mitä sinun sovelluksesi tarjoaa, mitä toiset sovellukset eivät? Ehkä sinä keräät henkilökohtaista palautetta kahviloiden omistajilta, välität informaatiota siitä, mitä erikoista jossain tietyssä kahvilassa on, tai neuvot mitä kahvia ihmisten on yksinkertaisesti pakko kokeilla tässä tietyssä kahvilassa.

Yritä keksiä idea, jolla ei ole jo valmiiksi monia kilpailijoita. Jos ideat kuitenkin loppuvat sinulta kesken, voit myös katsella joitain suosittuja sovelluksia ja miettiä, jos pystyisit jotenkin kehittämään ja parantamaan alkuperäistä konseptia.

Tässä on pari seikkaa, jotka kannattaa pitää mielessä samalla kun kehität konseptiasi:

 • Suunnitteletko kehittäväsi sovelluksen itsenäisesti, vai onko sinulla resursseja palkata apulaisia?
 • Millainen on sinun kohdeyleisösi sovellukselle?
 • Tuleeko sovelluksesi tarvitsemaan päivittäistä käsittelyä?
 • Kehitetäänkö sovelluksesi jo olemassa olevan yrityksen nimissä, vai erillään?
 • Haluat sovelluksesi olevan kokoaikainen työ vai haluatko pitää sen sivuprojektina?
 • Millä nettisivuilla sovelluksesi pitäisi olla saatavilla?
 • På hvilke sider skal din app være tilgængelig?

Sovellustyypit

Markkinoilla on monia eri sovellustyyppejä. Tässä ovat useimmat niistä sekä joitain suosittuja esimerkkejä

 • Pelit (Words With Friends, Draw Something)
 • Matkustus (TripAdvisor)
 • Sosiaalinen media (Facebook, Twitter)
 • Uutiset (BBC, CNN)
 • Musiikki (Spotify, Tidal)
 • Kuvat (Instagram)
 • Videot (Vine)
 • Apuvälineet (Google Translate, Flash Light)

Sovelluksen kehitys

Nyt kun olet tehnyt päätöksesi ideasta, sinun täytyy vain kehittää se… Oletamme, että sinulla kuten suurella osalla muistakin ihmisistä, on erittäin vähän kokemusta ohjelmoinnista. Mutta älä pelkää! Alkuun pääsemiseen on monia vaihtoehtoja.

Sovelluksesi kehittävän ammattilaisohjelmoijan palkkaamiseen on kallis, mutta myös erittäin kätevä keino. Sivustoilla kuten AppBooker, voit syöttää kotimaasi, budjettisi ja sen, onko sovelluksesi yritykselle vai onko se freelance projekti. AppBooker ehdottaa sitten joitain ohjelmoijia, jotka sopivat tarpeisiisi. Kun selaat listaa ohjelmoijista, voit nähdä heidän asiakkaansa ja sen, minkälaisiin sovelluksiin he erikoistuvat.

Toinen hyvä sivusto tietää on The App Developers. Siellä voit valita oletko kehittämässä sovellusta yksilönä, yrityksenä vai toimistona. He ohjelmoivat sovelluksia puhelimiin, tabletteihin ja tietokoneisiin. Jotta saat informaatiota hinnasta, sinun tulee jättää yksityiskohtainen kuvaus sovelluksesta, jonka haluat. Tähän kuvaukseen ohjelmoijat vastaavat hintaehdotuksella. Kuten vähän jo käsitelty, sovelluksesi hinta riippuu erittäin paljon designisi monimutkaisuudesta.

Tässä on muutama erittäin hyvä kysymys, joita kannattaa harkita etsiessäsi ohjelmoijaa:

 • Kuinka paljon hän veloittaa?
 • Kenelle hän on työskennellyt?
 • Ovatko hänen sovelluksensa suosittuja?
 • Tuletko säilyttämään sovelluksen täyden omistusoikeuden, kun se on valmis?
 • Onko hänellä kykyjä ymmärtää ideoitasi?
 • Ohjelmoiko hän molemmille, iOS:lle, Android:lle, jne.?

Sovelluksen hinta

Sinun täytyy kuluttaa rahaa tienataksesi sitä. Tai niin ne sanovat… Tämä ei kuitenkaan aina pidä paikkaansa sovellusmaailmassa, mutta siitä lisää myöhemmin. Oletetaan toistaiseksi, että sinä olet päättänyt palkata jonkun ohjelmoimaan sovelluksesi.

Riippuen sovelluksesta, jonka haluat ohjelmoida, hinta tulee olemaan jotakin 900 euron ja 230 000 euron väliltä. Se tietenkin kuulostaa erittäin kovalta hinnalta, mutta pidä mielessä, että oikeanlaisella sovelluksella tulet tienaamaan rahasi takaisin alta aikayksikön. Lisäksi pelisovellukset, jotka ovat kaikkein kalleimpia ohjelmoida, ovat aina listaykkösinä.

Lue lisää

Tietenkin tulet törmäämään ohjelmoijiin, jotka tarjoavat kaikenkattavia sopimuksia 2000 eurolla. Varo kuitenkin tämänkaltaisia tarjouksia! Tulet nimittäin saaman juuri sitä, mistä maksat. Me todella uskomme, että on kannattavampaa maksaa vähän ylimääräistä laatu tuotteesta, josta voit myös olla ylpeä. Miksi tuhlata 2000 euroa sovellukseen, jota kukaan ei halua ostaa?

Jos pystyt luomaan osan sovelluksen sisällöstä itse (kuten suunnitelman ja grafiikat), voit alentaa vähän jo muutoin merkittäviä kuluja. Voit leikata tuloja myös tarjoamalla ohjelmoijalle osaa sovelluksen tuotoista. Ohjelmoijat kuitenkin harvoin suostuvat tämän kaltaisiin sopimuksiin, elleivät he ole aivan myytyjä ideasi ansiosta. Ja tietenkin, jos valitset tämän vaihtoehdon, sinun täytyy valmistautua seurauksiin tulevaisuuden talouttasi ajatellen.

Jos haluaisit joitain tiettyjä lisiä, kuten GPS:n tai kyvyn jakaa sosiaalisessa mediassa, se maksaa sinulle yleensä noin 900€ enemmän.

Sovelluksesi myyminen Apple:n kautta maksaa sinulle noin 90 euroa vuodessa. Tämä on kuitenkin fiksusti käytettyä rahaa, sillä App Store:lla on tuhansia käyttäjiä, mikä takaa sinulle varman tuoton.

Kuinka paljon voit tienata sovelluksella?

Koska sinun tulosi riippuvat täysin sovelluksesi suosiosta ja siitä, kuinka paljon päätit veloittaa siitä, tulojen tarkkaa määrä on hankala laskea. Ellet ole varma siitä, että olet seuraava Mark Zuckerberg, sinun ei välttämättä kannata ottaa lopputiliä työstäsi vielä. Sivusto GigaOM Pro teki tutkimuksen, jonka mukaan yli puolet heidän 352 vastaajastaan tienaa vähemmän kuin 460€ kuukaudessa. Se ei välttämättä ole tarpeeksi elämiseen, mutta on varmasti kuitenkin mukava pieni lisä käyttörahaan.

Tai sitten tähtäät seuraavan Angry Birds-pelin keksimiseen ja tienaat paljon yli 6,5 miljoonaa – kuukaudessa…!

Saadaksesi mahdollisimman paljon irti sovelluksesta, käytä seuraavia vinkkejä:

 • Varmista, että konsultoit paremminkin laajaa yleisö kuin jotain pientä markkinarakoa
 • Aloita pienestä ja työskentele tiesi huipulle
 • Pidä kirjaa listan kärki sovelluksista
 • Tällä hetkellä on helpompaa tienata iOS-sovelluksilla
 • Pyydä ystäviäsi ja perhettäsi arvostelemaan ja kommentoimaan sovellustasi
 • Harkitse iPad-version tekemistä sovelluksestasi
 • Jos sovelluksesi rakentuu yrityksesi nimissä, pidä huoli siitä, että teet julkaisuja sovelluksestasi sivustollasi ja/tai sosiaalisessa mediassasi

Kun myyt App Store:ssa, Apple ottaa 30% tuotoistasi ja loppu siirretään suoraan tilillesi joka kuukausi.

Voit myös harkita ilmaisen sovelluksen luomista, missä tulosi tulevat vain mainostamisesta tai missä käyttäjät voivat maksaa ylimääräisistä pelinsisäisistä ostoksista. Tämä voi olla hyvä tapa saada lentävä lähtö sovelluksellesi ja saada se markkinoille.

Kuinka tehdä oma sovellus?

Mitä jos sinulla ei ole rahaa palkata ammattilaisohjelmoijaa? Ei hätää, on olemassa monia tapoja tehdä työ itse. Tai ehkä haluat vain tutkia ideaasi ennen kuin palkkaat ammattilaisen? Joka tapauksessa, seuraavilla nettisivuilla sinulla on mahdollisuus ohjelmoida sovelluksia ilmaiseksi.

Kuka on tämän takana?

Minun nimeni on Aleksi, ja olen käytännössä kokeillut kaikki tavat tienata rahaa netissä

kalle-jensen

Aleksi Lenho
Sivun luoja