Tienaa rahaa Facebook:lla

By 31. August 2015Ansaita rahaa

Penge på Facebook

Vaikeus:

Vaikeus

Aika velvoite:

Aika velvoite

Tienauspotentiaali:

Tienauspotentiaali

Potentiaalinen tuntitaksa

0
EUR.

Tulos:

Facebook-sivustolla on nykypäivänä jo yli miljardi aktiivista käyttäjää ja se on yksi suurimmista nettisivuista maailmassa. Tämä sosiaalinen media sisältää yli 50 miljoonaa sivustoa/sivua, joissa osassa on mahdollista tienata rahaa. Facebook on epäilemättä nettisivu, joka on suunnattu toimimaan sosiaalisena mediana, mutta sisältää myös taloudellisen puolen. Lue tämä opas ja saadaksesi selville, mitä rahanteko isossa sosiaalisessa mediassa vaatii.

Tienaa rahaa Facebook:ssa – tässä ohjeet!

Moni tietää miten Facebookissa voi tehdä rahaa ja, että se voi tuottaa erittäin hyvin. Tavoite on saada mahdollisimman paljon ihmisiä tykkäämään sivustostasi ja sitä kautta klikkaamaan mainoksia, joita olet sinne asettanut. Voit valita mainostavasi tiettyä yritystä tai jopa useita yrityksiä ja niin rahaa alkaa kertymään tilillesi. Tämä opas kertoo sinulle lisää seuraavista asioista:

 • Facebook-sivun luominen
 • Tykkäysten hankkiminen
 • Mainosten hankkiminen
 • Mainosten asettaminen
Luo Facebook-sivu tästä

Pelintekijät

Rahan ansaitsemisen aloittaminen on suhteellisen helppoa ja sen voi tehdä mitään menettämättä. Alla näytämme esimerkin kuinka voit ansaita rahaa Facebookissa. Saadaksesi idean siitä miten toimia, selitämme lyhyesti pelintekijät, jotka ovat mukana.

 • Facebook – Hyödyntääksesi sivua, sinun pitää tietenkin käyttää Facebook-sivustoa
 • Sinä – Sinun työsi on luoda ryhmä/sivu, joka kerää seuraajia
 • Kumppanuusmarkkinointi – Tämä tekijä hankkii sinulle mainokset ja maksaa sinulle niiden esittämisestä
 • Facebook käyttäjä – Tämä ihminen seuraa sinun sivuasi ja katselee sen sisältöä

Facebook-sivun luominen

Ensimmäinen askel rahan ansaitsemiseen netissä on tietenkin Facebook-sivun luominen. Sivun voit luoda olemassa olevan Facebook-käyttäjäsi kautta ja sen luomiseen menee vähemmän kuin viisi minuuttia. Sivuston nimen voi aina muuttaa jälkikäteen, mutta on kuitenkin hyvä harkita nimeä tarkkaan, koska se kertoo paljon ryhmästä, jota olet luomassa.

Sivun sisältö

Kun sivusto on luotu ja valmiina käyttöön, sinun pitää lisätä sinne sisältöä. Ensimmäiseksi on hyvä lisätä profiilikuva, joka on huomiota herättävä ja sen kannattaa viestiä jotain ryhmästä itsestään. Tämän jälkeen on aika kirjoittaa lyhyt esittely sivun teemasta. Esittely ei kuitenkaan ole ratkaiseva elementti, sillä ihmiset jättävät sen usein huomiotta. Ennen kuin kutsut ihmisiä käymään sivullasi, on hyvä idea lisätä sivulle julkaisuja. Voit lisätä kuvia, videoita, linkkejä artikkeleihin ja sen sellaista, antaen käyttäjille syyn tykätä sivustasi.

Tykkäysten hankkiminen

Kun tämä on tehty, on aika kerätä tykkäyksiä sivustolle. Ensimmäiset 100 tykkäystä ovat helppo saada. Voit kutsua omat ystäväsi vierailemaan sivulla ja pyytää heidät kutsumaan omat ystävänsä. Kun yrität tienata sivullasi Facebookin kautta, tykkäysten määrä sivullasi on erittäin tärkeä. Mitä enemmän seuraajia sivullasi on, sitä enemmän ihmisiä näkee mainoksia, joita julkaiset. Tämä on välttämätöntä voidaksesi ansaita rahaa sivuistasi.

Esimerkkejä tykkäysten saamisesta
 • Kirjoita kommentteja ja julkaisuja sivuille, jotka ovat samanlaisia kuin omasi. Tämä jakaa tietoutta sivustasi keräten samalla tykkäyksiä.
 • Järjestä pieniä kilpailuja, joiden ehtona osallistumiseen on sivustasi tykkääminen.
 • Kirjoita kommentteja ja julkaisuja muihinkin sosiaalisiin medioihin, kuten Twitter, Instagram tai Google+.
 • Tee sivustasi vierailun arvoinen. Tarjoa viihdettä tai faktoja mielenkiintoisista asioista sivullasi.

Kun olet saanut seuraajia, sinun vastuullasi on saada heidät kiinnostuneeksi sivusi sisällöstä. Jos sivusi teema on viihde, olisi viisasta julkaista niin sanottuja Vine-videoita, kuvia hauskoilla teksteillä tai linkkejä Youtube-videoihin. Yritä saada seuraajat tykkäämään sisällöstäsi, sillä silloin heidän ystävänsä näkevät mitä sivullasi tapahtuu.

Olemassa ei ole mitään tiettyä sääntöä milloin ja kuinka usein sinun pitäisi laittaa mainoksia sivullesi, mutta on erittäin tärkeää olla laittamatta niitä liian usein. Sillä keinolla saat tietenkin nopeammin rahaa, mutta menetät myös yhtä nopeasti seuraajiasi ja heidän kiinnostuksensa sivuusi, jos lisäät jatkuvasti uusia mainoksia.

Mainosten hankkiminen

Käytä hyväksi mainoksia yrittäessäsi ansaita rahaa Facebookin kautta. Voit ansaita monin eri tavoin, mutta suosittelemme liittymistä kumppanuusverkostoon. Kumppanuusverkosto on netissä toimiva toimisto, joka antaa yhtiöiden mainostaa heidän nettisivuaan/kauppaansa kumppanuusmarkkinoinnin kautta. Verkosto on kasannut laajan kokoelman mainoksia monilta yrityksiltä, joita sinä, yhteistyökumppanina, voit käyttää hyödyksesi.

Suosittelemme, että ilmoittaudut noin yhdestä viiteen kumppanuusverkostoon, jotta sinulla on käytössäsi laaja valikoima mainoksia joista valita. Jäsenyys on ilmainen ja liittyminen on erittäin helppoa.

Esimerkit tällaisistä sivustoista ovat:

Oppiaksesi lisää kumppanuusmarkkinoinnista, voit lukea oppaamme täältä: Kumppanuusmarkkinointi

Mainosten asettaminen

Voit lukea ohjeet tai katsoa videon.

Mainoksen laittaminen Facebook-ryhmääsi kestää noin 4-5 minuuttia:

Ohjeet mainoksen lisäämisen Facebook:ssa

 • Kirjaudu sisään rekisteröitymääsi kumppanuusverkostosivustoon (Meidän esimerkkimme on euroads.dk).
 • Kun olet kirjautunut sisään, näet suositellut ja uusimmat kampanjat. Klikkaa kategoriaa sivun ylimmäiseltä pystyriviltä nimeltään “campaigns”.
 • Selaillessasi, siellä missä sinulla on mahdollisuus etsiä mainoksia, valitse “Facebook allowed” kohta ja paina “SEARCH”
 • Sinulla on nyt laaja valikoima mainos mahdollisuuksia. Klikkaa mainosta, jonka haluat.
 • Nyt paina takaisin Facebook-sivustolle. Etsi “Search” laatikossa “iframe”.
 • Valitse yksi sovellus ja asenna. Nyt pystyt asettamaan niin sanotun “HTML”-koodin sivullesi.
 • Mene takaisin Euroads-sivustolle ja etsi mainos. Paina yhtä mainospalkeista, jotta voit valita koon mainoksellesi.
 • Kopioi teksti, joka alkaa “<a href=”http://tracking.euroads.dk …………..”. Se sijaitsee “Complete banner code” kohdan alapuolella.
 • Mene takaisin Facebook-sivustolle ja liitä se “HTML” paikalle.
 • Nyt voit nähdä “welcome” -mainospalkin sivulla (sen nimen voi vaihtaa). Näin teet rahaa mainoksilla Facebook:ssa.

Nyt kun sinulla on mainos sivullasi, sinun pitää vielä rohkaista seuraajiasi klikkaamaan sitä. Tienaat siten klikkauksista, tuotteen myynneistä tai silloin, jos seuraajasi täyttävät mainoksessa olevia kaavakkeita, kaikki riippuu siitä millaisen mainoksen olet valinnut. Yksi asia pysyy silti samana niissä kaikissa, ne kaikki tuottavat sinulle rahaa.

Toivomme, että nautit tämän oppaan lukemisesta. Jos kysymyksiä ilmaantui, ota rohkeasti yhteyttä.

Oletko kiinnostunut tienaamaan rahaa myös muilla keinoilla netissä? Katso muut oppaamme täältä:

Kuka on tämän takana?

Minun nimeni on Aleksi, ja olen käytännössä kokeillut kaikki tavat tienata rahaa netissä

kalle-jensen

Aleksi Lenho
Sivun luoja