Tienaa rahaa blogillasi

By 5. November 2015Ansaita rahaa

ansaita rahaa blogi

Vaikeus:

Vaikeus

Aika velvoite:

Aika velvoite

Tienauspotentiaali:

Tienauspotentiaali

Potentiaalinen tuntitaksa

0
EUR.

Tulos:

Mukava tapa tehdä rahaa sivustolla Mistarahaanopeasti.fi.

Nykypäivänä oman blogin pitämisestä on tullut aika suosittua. Monien mielestä suosittu blogi tuo esiin paljon hyvää. Voit ansaita rahaa mainoksilla ja sponsoroiduilla julkaisuilla, mutta sen lisäksi voit vielä saada muita lisäetuja, kuten ilmaisia kosmetiikkatuotteita, vaatteita, asusteita ja mitä vain muuta! Kaikkein suosituimmat blogit ovat usein niitä, jotka keskittyvät tiettyyn markkinarakoon ja laajentavat siitä eteenpäin. Jos haluat oppia lisää siitä, miten voit tienata rahaa bloggauksella, jatka lukemista.

  • Miten luot blogin?
  • Mistä kirjoittaisit?
  • Miten saat ihmiset tietoisiksi blogistasi?

Erilaisten blogien valikoima on jättimäinen. Voit löytää mitä vain henkilökohtaisista blogeista, jotka ovat kuin nettipäiväkirjoja, ruuanlaitto- tai matkailublogeihin sekä blogeihin, joissa on kuvia söpöistä eläimistä. Suurin osa ideoista on siis jo toteutettu ja mahdollisuudet siihen, että voit toteuttaa jotain täysin uutta ja vallankumouksellista ovat lähes olemattomat. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä ettetkö voisi luoda suositun blogin ja lyödä sillä rahoiksi. Täällä MTNA.fi näyttää sinulle miten.

Miten luot blogin?

Blogin tekeminen on ilmaista ja monesti sen on aika helppoa. Sinulla on 100%:n valta blogiisi ja ainut asia, jonka tarvitse on mielenkiintoinen aihe, josta voit kirjoittaa. Vaikka olisitkin täysin uusi koko bloggaus jutussa, sitä ei ole kovin hankala löytää.

Monet sivustot tarjoavat sinulle mahdollisuuden luoda blogi, kuten WordPress tai Blogger, jotka kaikki opastavat sinua askel askeleelta. Sinun täytyy saada oma URL-osoite ja malli blogillesi ja sitten sinun täytyy vain alkaa kirjoittamaan.

Pidä kuitenkin mielessä, että suurimmat osat blogeista eivät tienaa rahaa, jotkut tienaavat vähän rahaa ja harva oikeastaan elää näillä tuloilla. Vaikka blogi ulkoisesti vaikuttaakin siltä, että voit huoltaa sitä kätevästi vapaa-ajallasi, sinun täytyy ajatella sitä työnä, jos haluat lyödä rahoiksi. Muista, että vaiva ja palkka kulkevat usein käsi kädessä!

Salaisuus menestyvän blogin takana on kolminkertainen: hieno sisältö, paljon liikennettä ja hyvä markkinointi. Ei ole helppoa saavuttaa kaikkia näistä, eikä se todennäköisesti tapahdu heti. Mutta mitä sinun pitää tehdä, jotta blogisi menestyisi?

Hieno sisältö: Mistä kirjoittaisit?

Oikeastaan, se on aivan oma valintasi. Sinulla pitää olla kaiken kaikkiaan idea siitä, mitä haluat kirjoittaa ja sinun täytyy pystyä ilmaisemaan itseäsi kunnolla.

Askel 1: löydä inspiraatio

Tarkastele muita ympärilläsi olevia blogeja. Voit haluta aloittaa “Technorati’s Popular Blogs” kanssa, jotta voit nähdä mikä on suosittua. Lue joitain blogeja aiheista, joista olet itse kiinnostunut ja mieti, miten voisit toteuttaa sen paremmin. Huomaa tavat, joilla nämä blogit tienaavat rahaa ja yritä toteuttaa näitä tapoja myös omassa blogissasi. Haluat myös tietenkin erottua joukosta, mutta jos varastat pari ideaa sieltä täältä, siinä ei ole mitään väärää. Jopa kaikkein isoimmat ja suosituimmat blogit aloittivat samalla tavalla!


Askel 2: Valitse aihe

Sen, että blogisi voi käsitellä mitä tahansa aihetta, pitäisi olla nyt erittäin selvää. Pointtina on kuitenkin tienata rahaa ja joillain aiheilla on paremmat mahdollisuudet tienata kuin toisilla. Voit miettiä matkailublogia tai blogia, jossa kommentoit uusimpia laitteita. Molemmilla teollisuuksilla on hurjat mainostusbudjetit, joihin voit päästä osingoille.

Sinun ei tietenkään kannata alkaa kirjoittaa laitteista, jos et ole kiinnostunut niistä tai et vain tiedä niistä mitään. Blogisi pitää pohjautua kiinnostuksen kohteisiisi ja kokemuksiisi, jotta voit olla vakuuttava. Blogista, jossa ei ole intohimoa, ei ikinä tule suosittua.

Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sinun pitää valita yksi aihe ja pysyä yksinomaan siinä. Jotkut bloggaajat kirjoittavat kaikenlaisista asioista, joihin he ovat törmänneet tai asioista, joita he miettivät ilman, että aihe olisi rajattu tai johdonmukainen. Joten blogit, jotka pysyvät aiheessa enemmän tai vähemmät, ovat yleensä kaikkein suosituimpia.

Voit koittaa löytää oman markkinarakosi ja kirjoittaa siitä syvällisemmin. Jos valitsen kuitenkin jotain liian laaja-alaista, kilpailua tulee olemaan myös enemmän. Sinun pitää löytää aihe, joka on tarpeeksi laaja tietylle kohdeyleisölle ja olla samaan aikaan tarpeeksi keskittynyt johonkin erottuaksesi joukosta. Saatat haluta tarkastella muiden ihmisten blogeja ja miettiä aiheita, joiden pitäisi saada lisää huomiota.

Jos blogisi alkaa saada seuraajia, se voi nousta parhaiden blogien listalla. Jos esimerkiksi bloggaat musiikista, voit kysyä levy-yhtiöiltä, jos he antaisivat sinun kommentoida juuri julkaistua musiikkia. Levy-yhtiö saa sinulta ilmaista mainosta ja sitä saat mahdollisuuden olla ensimmäinen, joka kommentoi uutta musiikkia, joka arvatenkin kerää vielä lisää lukijoita. Ja samalla saat myös ilmaista musiikkia, mikä ei tietenkään ole huono juttu.

Ole kuitenkin varovainen, jos käsittelet blogissasi yksityiselämääsi! Monia bloggaajia, jotka kirjoittavat töistään, on nuhdeltu tai jopa erotettu. Jos sinulla siis on blogi, sinun täytyy aina olla tarkkana siitä, mitä kirjoitat, jotta se ei jää kummittelemaan sinua myöhemmin.

Askel 3: Tunne kohdeyleisösi - ja auta heitä löytämään sinut

Ketä oikein puhuttelet? Ystäviä, perhettä, saman alan ihmisiä vai ihmisiä vain yleisesti? Vastauksesi tähän kysymykseen pitäisi harkitusti heijastua sommittelustasi ja siitä, miten mainostat blogiasi.

Jos tavoitteesi on tienata rahaa, sinun pitää tarkoituksella keskittyä johonkin tiettyyn yleisöön – ja varmistaa, että he löytävät sinut.

Miten saat ihmiset tietoisiksi blogistasi?

Alku on ei kieltämättä ole helppo. Sinun täytyy aloittaa pienesti ja kertoa perheellesi sekä ystävillesi blogistasi. Voit saada heidät jopa levittämään sanaa siitä ja varmista, että jaat postauksesi Facebookissa tai Twitterissä. Pyydä myös ystäviäsi jakamaan postauksiasi, jos he pitävät niistä.

Oikean nimen löytäminen on oleellista, joten mieti se tarkkaan! Sen täytyy olla tarttuva sekä helposti muistettava, jos haluat saada ihmisten huomion. Varmista, että nimi on myös URL-osoitteessa, jotta ihmiset voivat löytää kotisivusi uudestaan.

Jossain tapauksissa sinun täytyy maksaa osoitteen nimestä, mutta yleensä se ei ole kovin kallista. Sitä paitsi, jos se tarkoittaa sitä, että vierailijasi palaavat takaisin uudestaan ja uudestaan, se todellakin on rahanarvoista.

Kun valitset nimen blogillesi, varmista:

  1. Että se on lyhyt ja tarttuva
  2. Että vältät merkkien käyttöä, esimerkiksi väliviivat URL-osoitteessasi, sillä sitä on hankalampi muistaa

Jaa blogiasi

Yksi hyvä tapa jolla saat lukijat blogisi ääreen on liittyä isompaan blogiverkostoon, kuten Bloggers Delight. Näillä sivustoilla todellakin on valtava valikoima erilaisia blogeja, mutta niillä on myös enemmän lukijoita, jotka tulevat juuri valikoiman takia vierailulle.

Facebook-sivun tekeminen blogillesi on myös hyvä idea. Voit jakaa julkaisujasi ja kertoa ihmisille, kun jotain uutta tapahtuu. Ihmiset eivät välttämättä muista aina katsella blogiasi, mutta voit olla aika varma, että he ovat Facebookissa koko ajan, joten se on hyvä paikka saada ihmisten huomio.

Twitter voi myös olla samalla tavalla hyödyllinen. Tweettaa linkki ja lyhyt, tarttuva kirjoitus joka kerta kun kirjoitat uuden julkaisun ja muista käyttää paljon hashtagejä, jotta voit tavoittaa mahdollisimman monta ihmistä. Jos julkaiset kirjoituksen jostakin julkisuuden henkilöstä, voit koittaa saada heidät tweettaamaan postauksesi uudestaan. Tämä takaa sinulle monia uusia vierailijoita.

Kilpailu blogien välillä on rankka ja ihanne skenaario sinulle olisi jonkinlainen maininta aikakausilehdessä, joltakin julkkikselta tai vain tunnustus joltain suositummalta blogilta. Näin voit saada lisää lukijoita, mutta valitettavasti et voi täysin kontrolloida sitä.

Hyvä markkinointi: miten tienaat rahaa blogillasi

Kun blogisi on valmiina, haluat varmasti liittyä Google AdSense:n tai Chitika:n, jotka molemmat auttavat sinua löytämään blogillesi oleelliset mainokset. Ja kun ihmiset klikkaavat mainoksia, sinä saat pienen osan kokonaistuloista. Usein informatiivisempi blogi saa enemmän klikkauksia (kunhan ne sopivat julkaisuusi) ja siispä tuovat sinulle paremmat tulot.

Ennen kuin pääset noin pitkälle, sinun pitää kuitenkin miettiä paria asiaa

1)Mitä mainostajia blogisi kohdistaa?

Tämä voi tuntua itsestään selvältä, mutta paras asia, jonka voit tehdä, on valita mainostajat, jotka kohdistavat lukijoitasi. Siksi sinun pitääkin miettiä ihmisiä, joille kirjoitat. Keitä ovat lukijasi ja mikä heitä kiinnostaa?

Sitä voi olla hankalaa määrittää varsinkin, jos sinulla on laaja-alaisempi blogi. Jos kuitenkin käytät hyväksesi markkinarakoa tai kirjoitat jopa yksityiselämästäsi, sinun täytyy olettaa, että asiat joista kirjoitat kiinnostavat myös osa lukijoidesi kiinnostuksen kohteita.

Harkitse myös mitä ja kuinka paljon mainostusta sivuillasi on. Ihmisiä ei haittaa, jos sinulla on pari mainosbanneria siellä täällä – Joskus se todella piristää sivustoa vähäsen, mutta kenelläkään ei ole kiinnostusta jäädä katsomaan näytölle ilmestyvien mainosten tulvaa. Mainostamisessa ei ole mitään vikaa, kunhan pidät sen taka-alalla.

2) Rakenna lukijakuntasi

Jos aloitat blogissasi mainostamisen ennen kuin saat hyvän ja luotettavan ryhmän lukijoita, et tule tienaamaan paljon taskurahaa enempää. Jos todella haluat tavoitella suuria summia, sinun voi olla viisasta ensin työskennellä blogisi sisällön kanssa ja kerätä lukijakuntaa ennen kuin aloitat mainostamisen. Kun olet saanut sopivan kokoisen ryhmän vakituisia lukijoita, voit aloittaa mainostamisen hyvin valittujen mainosten avulla.

Tulet oletettavasti tarvitsemaan monia satoja tuhansia lukijoita ennen kuin voit luottaa toimeentulosi vain blogin mainosten avulla. Jos seuraat ylläolevia ohjeita ja tapoja, sinun pitäisi pystyä keräämään riittävästi lukijoita, jotta saat mukavan määrän lisätuloja.

Käytä blogia mainostaaksesi itseäsi

Toinen tapa, jolla voit lyödä blogilla rahoiksi, on myydä omia asioitasi tai palvelujasi. Jos esimerkiksi olet ruokabloggaaja, joka on julkaissut ruuanlaittokirjan, voit tietenkin käyttää blogiasi kirjan mainostamiseen. Ja jos olet puutarhuri ja bloggaat puutarhan suunnittelusta, voit helposti ja huomaamattomasti mainostaa omia palvelujasi. Blogissasi voit kehuskella jo valmistuneiden töiden avulla, jotka toimivat sata kertaa paremmin kuin ansioluettelo.

Jos sinussa taas on taiteilijan vikaa, blogisi on täydellinen paikka mainostaa ja näyttää töitäsi. Ehkä voit jopa linkata Etsy-kauppaasi? Hyödynnä se, että voit mainostaa blogissasi aivan ilmaiseksi – et voi ikinä tietää millaisia mahdollisuuksia se voi tuoda.

Tee uutiskirje

Jos sinulla on tarpeeksi lukijoita ja palvelu, jota haluat myydä, voit koittaa tehdä viikoittaisen tai kuukausittaisen uutiskirjeen. Sen avulla voit tehostaa joitain blogin uusimpia kohokohtia ja samalla mainostaa tuotteitasi tai palvelujasi.

Valmiina, paikoillanne, nyt!

Suositun blogin luominen on kuin edelläkävijänä toimiminen, eli sinun pitää saada lukijoidesi luottamus. Se ei vain putoa syliisi ja sinun pitää tehdä kovaa työtä onnistuaksesi suositun blogin luomisessa. Mutta älä huoli! Se on mahdollista, jos sinulla on oikea aihe ja sitoutuminen.

Kuka on tämän takana?

Minun nimeni on Aleksi, ja olen käytännössä kokeillut kaikki tavat tienata rahaa netissä

kalle-jensen

Aleksi Lenho
Sivun luoja