Ansaitse rahaa freelancerina

By 11. October 2015Ansaita rahaa

Ansaitse rahaa freelancerina

Vaikeus:

Vaikeus

Aika velvoite:

Aika velvoite

Tienauspotentiaali:

Tienauspotentiaali

Potentiaalinen tuntitaksa

0
EUR.

Tulos:

Vaativa, mutta hyvä tapa tehdä rahaa sivustolla Mistarahaanopeasti.fi.

Kirjoittajille, suunnittelijoille ja IT-ohjelmoijille kokemus on tärkeää, kun puhutaan hyvän työpaikan saamisesta. Valitettavasti kokemus tulee usein palkattomien työharjoittelujen, taskurottana olemisen ja mahdottomien työtuntien muodossa. On olemassa kuitenkin tapa, jonka avulla voit saada kokemusta ja tienata rahaa samaan aikaan: freelancetyöt.

Freelancetyöt antavat tyylikkyyttä ansioluetteloosi ja toisin kuin muissa aloittelijoille sopivissa töissä, saat itse päättää omat työaikasi. Sen lisäksi, oikeanlaisilla projekteilla, sinulla on mahdollisuus tehdä lisää huomattavaa tuottoa freelancetöillä.

Joten, millä osa-alueilla voit toimia freelancerina?

Kirjoitustyöt

Tämä tapa on varmaankin helpoin ja kaikkein ilmeisin freelancetyön tyyppi, jos sinulla on kielellisiä taitoja.

Se sisältää monia erilaisia töitä. Sinua voidaan pyytää kirjoittamaan artikkeleita, tuotekuvauksia nettikaupoille, julkaisuja eri sosiaalisille medioille, tai jopa kirjoittamaan kokonainen e-kirja haamukirjoittajana.

Lisäksi, jos olet lahjakas jossain vieraassa kielessä, kääntäminen on tietenkin myös yksi vaihtoehdoista. Varsinkin, jos kieli on jokin muu kuin englanti, sillä kilpailu muissa kielissä on vähemmän intohimoista.

Kirjoitusten kanssa työskentely freelancerina sopii ihmisille, joiden kielioppi on virheetöntä ja jotka rakastavat uusien asioiden oppimista – riippumatta tehtävän merkittävyydestä. Tietenkään, et voi ikinä tietää kirjoitustehtäviesi aiheita, joten voit joutua lisäämään tietämystäsi nettiruletista tai koiran ruuasta. Jos haluat lukea lisää rahan tienaamisesta kirjoitukseen liittyvillä työtehtävillä, voit lukea oppaamme käännöksillä tienaamisesta.


Graafinen suunnittelu

Tämä alue ilmiselvästi edellyttää sinulta luovuutta, mutta sinulla pitää myös olla oikeat tarvikkeet digitaalinen suunnittelu (sillä on erittäin epätodennäköistä, että tulet tapaamaan asiakkaitasi kasvotusten).

Graafisen suunnittelun freelancerina, voit suunnitella logoja juuri aloittaville yrityksille, animaatioelokuvia, PowerPoint-esitelmiä tai, ehkä jopa tehdä printtimainoksia sanoma- tai aikakausilehdille. Jotta voit tienata rahaa graafisena suunnittelijana, sinulla täytyy tietenkin olla asiakkaita. Jos et tiedä mistä etsiä, asiakkaita voi olla hankala löytää. Hyvä paikka aloittaa etsintä on Fiverr – ja teimme oikeastaan oppaan rahan tienaamisesta Fiverr:ssä. Tämän oppaan avulla ymmärrät helposti, miten houkutella uusia asiakkaita ja opit myös yleisellä tasolla sen, miten tienata rahaa freelancerina.


Ohjelmointi ja tietotekniikka

Ohjelmoijat ovat aivot joka päivä käyttämämme tietotekniikan takana. He hoitavat sivustojen ja sovellusten ohjelmoinnin, jotta ne ovat tehokkaita ja käyttäjäystävällisiä, mikä vaatii usein pitkiä koodipätkiä.

Oikean ohjelmoinnin lisäksi, voisit myös tarjota IT-tukea. Tämä sisältää tyypillisesti yritysten auttamisen hakukoneoptimoinnin kanssa, joka tekee heistä näkyvämmän asiakkaille. Tilastolliset analyysit ja tietokannan ylläpito kuuluvat myös yleisimpiin freelancerin töihin tällä alalla. Jos tiedät jo miten tehdä sovelluksia, sinun kannattaa katsastaa artikkelimme rahan tienauksesta oman sovelluksen avulla. Sovellusten teon ympärillä on paljon rahaliikennettä ja, jos tiedät jo, miten sovellus luodaan, sinun kannattaa todellakin hyödyntää osaamista.


Assistentin työ

Assistentin työn tekeminen virtuaaliassistenttina, on suosittu toimi freelancealalla, joten ole valmis ankaraan kilpaan. Yksi tyypillisimmistä töistä on puhtaaksikirjoitus, jossa kirjoitat ylös nauhoituksia keskusteluista, haastatteluista, jne.

Voit myös toimia osa-aikaisena henkilökohtaisena avustajana, jolloin voit työskennellä kotoa käsin ja seurata työnantajasi tapaamisia, puheluaikoja, hoitaa matkajärjestelyjä tai tehdä yksinkertaista tutkimustyötä. Jos tämänkaltainen freelancetyö tuntuu sinusta kiinnostavalta, voit kurkistaa artikkeliamme rahan tienauksesta virtuaaliassistenttina!

Hyödyt ja haitat freelancerina toimimisessa

 • F: Sinä olet oma pomosi ja voit valita omat työtuntisi mielivaltaisesti sinulle sopiviksi.
 • U: Se kuitenkin vaatii paljon itsekuria, jotta ei nuku yhtä ylimääräistä tuntia aamulla, tai korvaa työntekoa sillä viimeisellä Game of Thrones -jaksolla.
 • F: Voit itse päättää milloin pidät taukosi, mikä antaa sinulle mahdollisuuden tavata ystäviäsi.
 • U: Vaikka sinulla ei kuitenkaan ole kiukkuista pomoa patistamassa itseäsi työntekoon, sinun pitää huolehtia asiakkaistasi. Älä salli itsellesi liian montaa häiriöntekijää, jottet ole myöhässä töittesi kanssa.
 • F: Voit itse päättä mitkä työt otat ja mistä kieltäydyt. Jos sinulle tarjotaan työtä, joka on turhan monimutkainen tai työtä, joka ei vain maksa vaivaa, sinulla on oikeus kieltäytyä siitä.
 • U: Pidä kuitenkin mielessä, että hyville töille on paljon kysyntää tällä alalla, joten älä ole liian nirso.
 • F: Freelancerit työskentelevät ihmisten kanssa ympäri maailmaa
 • U: Voit kuitenkin joutua sopimaan tapaamisen asiakkaasi kanssa kolmen aikaan aamuyöstä, jos työskentelet Australiassa tai Yhdysvalloissa asuvien ihmisten kanssa.
 • F: Jos onnistut saamaan itsellesi hyvän maineen, sinulla on hyvä mahdollisuus tienata merkittäviä summia.
 • U: Sinun pitää kuitenkin pystyä elämään epätasapainoisten tulojen kanssa sekä hoitaa veroasiat itseksesi.

Jos haluat freelancerina välttää kokonaan kotona tietokoneen ääressä istuskelua, voi olla hyvä idea vaihtaa säännöllisesti ympäristöä. Saatat myös haluta jakaa työtehtäväsi hoidettavan kokoisiin osiin ja sitten, vuorotella kirjastossa, kahvilassa tai jossain muualla vierailujen välillä. Voit työskennellä missä vain, jossa sinulla on työrauha. Toivottavasti tällä tavalla pystyt ylläpitämään energiatasojasi sekä luovuuttasi.

Kuinka paljon rahaa voit tienata freelancerina?

Freelancerina sinulla on kaksi maksuvaihtoehtoa – voit joko veloittaa tuntien tai tietyn työmäärän mukaan.

Valitettavasti, internetissä toimivana freelancerina, kilpailet ympäri maailmaa olevien ihmisten kanssa. Voi olla erittäin vaikeaa, ellei jopa mahdotonta, kilpailla kehitysmaista tulevien ihmisten taksojen kanssa. Saadaksesi siis tuloja, joilla voit elää Suomessa, sinun täytyy vakuuttaa asiakkaille mainosten kautta, että olet ainoa oikea freelancer hoitamaan heidän tilauksensa.

Ansaitse rahaa freelancerina
Ennen kun esität potentiaaliselle asiakkaalle tarjouksen, mieti sitä oikeasti – kuinka kauan tilauksen tekemisessä kestää ja paljonko haluat siitä tuntipalkkaa?

Jos sinulla on poikkeuksellisia taitoja asiassa tai toisessa, voit hyvinkin veloittaa vähän korkeamman summan. Ole kuitenkin realistinen! Et halua pelotella asiakkaita pois täysin järjettömien hintojen kanssa. Voi olla hyvä idea tutkia markkinoita ja katsoa, mitä muut veloittavat samasta työmäärästä.

Ole myös tietoinen siitä, että freelancetoimistot ottavat osan tuloistasi vaihtokauppana siitä, että löysit heidän kauttaan töitä. Siispä sinun kannattaa varmistaa maksut, jotka sinun pitää maksaa ja lisätä ne asiakkaalle esittämääsi hintatarjoukseen. Älä ikinä suostu ohittamaan freelancetoimistoasi, sillä tämä mahdollistaa sen, että asiakas ei suostukaan maksamaan sinulle tuotteen saatuaan.

5 freelancesivusto, jotka auttavat sinua aloittamaan

Monet sivut auttavat freelancereita ja asiakkaita löytämään toisensa. Jotkut kattavat laajan valikoiman palveluita, kun taas toiset keskittyvät tiettyyn aihealueeseen. Mistarahaanopeasti.fi on löytänyt 5 sivustoja, jotka todellakin ovat kokeilun arvoisia.

Elance.com

Tätä sivua pidetään suurimpana freelancesivustoja ja sillä on monia tuhansia käyttäjiä. Sivu on suunniteltu käyttäjäystävälliseksi ja sinä saat paljon informaatiota eri töiden luonteista. Kilpailu sivustolla voi olla tiukkaa, varsinkin yrittäessäsi saada ensimmäistä työtäsi. Kunhan olet saanut pari asiakasta, jotka ovat jättäneet hyvät arvostelut, profiilistasi tulee paljon houkuttelevampi.

Hyödyt: Sivustossa on turvajärjestelmä, joka pakottaa asiakkaan maksamaan ennen kuin alat työskennellä. Raha on tallessa sivustolla kunnes toimitat tilauksen ja se luovutetaan vasta kun kumpikin osapuoli on tyytyväinen. Luovutuksen yhteydessä, sivusto ottaa 8,75 prosentin maksun.

Haitat: Jotkut asiakkaat olettavat saavansa epärealistisia työmääriä erittäin vähällä rahalla. Ohita tämänkaltaiset tarjoukset ja varmista, että saat reilun palkan työhösi nähden.


Odesk.com

Tämä sivusto on keskittynyt pääasiassa tuntipalkkaukseen perustuviin töihin vuodesta 2013. Tämä voi olla selkeä hyöty, jos olet epävarma siitä, kuinka kauan työhön tulee kulumaan. Ja voit aina luottaa siihen, että saat palkkaa myös mahdollisista lisätunneista.

Siitä lähtien kun sivusto julkaistiin, se on luonut yli 3,6 miljoonaa työtä, joten siellä pitäisi olla jotain sinullekin.

Hyödyt: Voit luottaa siihen, että saat palkkaa kaikista tekemistäsi töistä.

Haitat: oDesk veloittaa aika korkean maksun, sillä sinun pitää valmistautua maksamaan 10 prosenttia kaikesta mitä tienaat.


Freelancer.co.uk

Tämä käyttäjäystävällinen sivusto antaa sinun kirjautua sisään Facebook-profiilillasi. Tässä vaiheessa sinä voit kirjata ylös 20 taitoasi, joita sivusto käyttää yhdistääksesi sinut potentiaalisiin töihin.

Hyödyt: Toisin kuin muissa freelancesivustoissa, täällä freelancer.co.uk, sinulla on mahdollisuus nähdä mitä muut tarjoavat töistä, mikä tekee kilpailusta helpompaa sinulle.

Haitat: Kohtuuttomat maksut! Joka kerta kun saat työn päätökseen, sivusto ottaa 13 prosenttia tienaamastasi summasta.


PeoplePerHour.com

Tällä brittisivustolla voit nähdä täsmälleen sen summan, jonka asiakas on valmis maksamaan jokaisesta työstä. Sen lisäksi, ei ole harvinaista löytää hyvin tienaaviakin töitä.

Hyödyt: Heidän maksujärjestelmänsä toimii niin, että maksat 15 prosenttia ensimmäisestä 175 punnasta, jonka tienaat kuukaudessa. Sen jälkeen, sivusto veloittaa vain 3.5 prosentin maksun myöhemmistä tienauksista. Se antaa aikamoisen motivaation ottaa pari lisätyötä kuussa!

Haitat: Toisin kuin muissa freelancesivustoissa, joissa voit vain hakea työtä kunhan olet luonut profiilin, sinun pitää myös täyttää hakemus täällä PeoplePerHour:ssa.


Fiverr.com

Viimeinen mainitsemisen arvoinen sivusto on Fiverr. Tämä sivusto on vähän erilainen ja se tarjoaa paljon mahdollisuuksia luovuuteen. Yleisesti ottaen, sivuston konsepti on tarjota palveluita 5 dollarilla. Esimerkkeinä:

 • Teen elokuvatrailerin 5 dollarilla
 • Teen 100 sanan taustaselostuksen ruotsiksi 5 dollarilla
 • Käännän 500 sanaa englannista tanskaksi 5 dollarilla.

Tämä sivusto on vaihtoehtoisemmillekin töille, joten saatat haluta selailla vähän saadaksesi inspiraatiota, ennen kun teet omia tarjouksiasi.

Se sujuu parhaiten, jos tarjoat palveluitasi 5 dollarilla ja sitten veloitat lisämaksuja ylimääräisestä työstä. Esimerkiksi, jos tarjoat 100 sanan taustaselostuksia 5 dollarilla, hinnasta tulee tietenkin 200 sanan kohdalla 10 dollaria, jne.

Hyödyt: Sivusto antaa sinun olla erittäin luova.

Haitat: Koska sivusto veloittaa ällistyttävät 20 prosenttia, niin veloittamastasi 5 dollarista, vain 4 dollaria ilmestyy tilillesi.

5 vinkkiä hyvään profiiliin

Lisäyksenä yksittäisiin hakemuksiin, joita lähetät potentiaalisille asiakkaille, sinun pitää myös varmistaa, että profiilisi on kutsuva. Asiakkaan pitäisi löytää profiilistasi esittely, aikaisempien asiakkaiden kommentit sekä jopa joitain esimerkkejä töistäsi.

Käytä aikaa kattavan profiilin tekoon! Sinun profiilisi merkitsee usein enemmän asiakkaille, kuin yksittäinen hakemus.

1. Kerskailu on ok!

Toisin kuin monissa muissa paikoissa, sinun ei todellakaan pidä vähätellä kykyjäsi. Listaa kaikki aikaisemmat työnantajasi ja työt, joita sinulla on ollut – mikään ei ole liian mitätöntä, ettei sitä kannattaisi lisätä mukaan. Jos sinulla on suosituksia aikaisemmilta työnantajiltasi, älä epäröi parhaiden palojen sisällyttämistä.


2. Saa hyviä arvosteluita

Freelanceurasi alussa on erittäin tärkeää varmistaa, että kaikki asiakkaat antavat sinulle arvostelun jokaisen työn jälkeen. Vaikein aika töiden saamiselle on ensimmäiset pari viikkoa, mutta kun sinulla on kourallinen viiden tähden arvosteluja, siitä tulee helpompaa.


3. Kerro itsestäsi

On tietenkin ammattimielessä täysin epäolennaista, että olet taitava pianisti tai että olet juossut maratonin. Saatat kuitenkin haluta mainita sen. Monet asiakkaat arvostavat vähän persoonallisuutta ja eihän se ketään satuta.


4. Varmenna tilisi

Sillä et mahdollisesti tule ikinä tapaamaan suurinta osaa asiakkaistasi (jos ketään) henkilökohtaisesti, heille voi olla hankalaa varmentaa legitimiteettisi. Onneksi, monet freelancesivustot hoitavat tämän tarkastamalla suosituksesi ja sijaintisi. Kunhan olet tehnyt tämän, saat suuren merkin profiilisi oheen, joka epäilemättä näyttää asiakkaasta hyvälle. Sinun kannattaa myös harkita freelancetyöhön liittyvien testien tekemistä, kuten 40 minuutin kestoinen koe Photoshop:n käytöstä, ohjelmointitaidoistasi, editoinnista sekä oikeinkirjoituksesta. Testin tekemisen jälkeen, tuloksesi ilmaantuvat profiiliisi – ja ken tietää, ehkä saat huippupisteet?


5. Ole ytimekäs

Mieti, moniako profiileja ostajat käyvät läpi, et varmaankaan halua kirjoittaa kokonaista omaelämäkertaasi. Sinun pitää tietenkin sisällyttää kaikki oleellinen, mutta pidä se lyhyenä jotta ostaja saa yleiskuvan nopeasti ja helposti.

Viimeinen asia, jota sinun ei kannata unohtaa luodessasi profiilia, on sen tarkistaminen virheiden varalta. Se, että sinulla ei ole tyhmiä kirjoitusvirheitä, on korvaamattoman tärkeää varsinkin, jos haet kirjoitustöitä. Se ei vain anna hyvää ensivaikutelmaa! Joten anna mennä ja tarkista vielä viimeisen kerran, ennen kuin painat “tallenna”.

Hanki töitä

Olet nyt luonut profiilisi, rajannut omat freelance mahdollisuutesi ja sinulla on jokin idea mitä laskuttaa työstäsi. Mitä sitten? Miten se olet juuri SINÄ, joka saa työn eikä kukaan muu? Tässä sinulle neljä tapaa tehdä vaikutus.

1. Sijoita profiiliisi

Useimmiten ilmainen profiili sallii sinun lähettää rajatun määrän työhakemuksia kuukaudessa. On sanomattakin selvää, että mitä enemmän lähetät hakemuksia, niin sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on saada töitä. Joten tarkista, mitä profiilin päivittäminen maksaa – useimmiten sen on sen arvoista.


2. Valitse työsi

Valitse töitä, joissa on pitkä ja yksityiskohtainen selitys – tämä antaa sinulle mahdollisuuden kirjoittaa mahdollisimman persoonallinen hakemus, jossa voit ilmaista helposti, että olet lukenut työn vaatimukset tarkasti ja ymmärtänyt ne. Älä epäröi kysyä kysymyksiä, mikäli jokin ei ole selvää sinulle. Tämä kertoo myös tarkkuudesta ja kiinnostuksestasi.


3. Sijoita työtarjouksiisi

Sinulla on mahdollisuus maksaa ylimääräinen 1,5€ siirtääksesi tarjouksesi ylimmäiseksi. Tämä saattaa olla hyvä idea, jos työhön on paljon hakijoita, jotta hakemuksesi ei hautautuisi muiden hakemusten alle. Tilastollisesti maksetut hakemukset saavat työt todennäköisemmin.


4. Kirjoita persoonallisia hakemuksia

Isoin virhe, jonka voit tehdä, on luoda yksi hakemus, jota lähetät kaikkialle. Asiakkaat näkevät helposti mikäli hakemus on geneerinen tai persoonallinen, huono hakemus joutuu aina alimmaiseksi. Joten, käytä aikaa työn tarkasteluun ja tutkimiseen ja kirjoita sen jälkeen persoonallinen hakemus. Asiakkaat arvostavat kiinnostustasi ja vaivannäköäsi!

Maksuvaihtoehtosi

Kun olet saanut työsi valmiiksi, niin sinun on aika saada palkka. On olemassa erilaisia vaihtoehtoja, miten voit tulla maksetuksi, jokaisella niistä on omat vahvuutensa ja heikkoutensa.

Paypal

Tämä on helppo ja nopea, mutta valitettavasti maksat valuutan vaihtamisesta. Tämä on silti paras vaihtoehtosi, koska se on 100% turvallinen ja melko käyttäjäystävällinen


Suora maksu

Jotkin palvelut tarjoavat suoraa pankkisiirtoa. Tämä kuulostaa helpolta, mutta muista tarkistaa mitä kuluja peritään maksusta – ne voivat tulla todella kalliiksi!


Shekki

Sen lisäksi, että rahan lähettäminen postissa on epävarmaa, tällä tavalla maksun saanti voi myös kestää kauan, koska USA:ta tai Australiasta saapuvalla shekillä voi todellakin kestää. Tämän lisäksi sinun täytyy mennä pankkiin ja tallettaa shekkisi. Kaiken kaikkiaan, tällä tavalla palkan saanti on todella uuvuttavaa!

Virheitä, joita sinun tulee välttää ja asioita joita sinun tulee muistaa

Verot

Freelancerina et tietenkään ole vapaa veroista, joten mikäli et ole nero verotuksessa ja kirjanpidossa niin tämä voisi olla hyvä hetki kysyä neuvoa kirjanpitäjältä.


Muista aina tarkastella ja seurata asiakastasi tarkasti.

Useimmilla freelancesivustoilla on järjestelmä, joka takaa, että saat palkkasi työstäsi, mutta sinun tulee silti aina pitää mielessä asiakkaan kanssa tekemäsi sopimus: mitä minun tulee tarkalleen tehdä? Kuinka kauan työssä kestää? Kuinka paljon tienaan tehdystä työstä? Pidä aina huoli, että olet näistä kolmesta asiasta 100% varma, ennen kuin aloitat työnteon.


Vältä laittomia töitä

Tämä kuulostaa ilmiselvältä, mutta kohtaat lähes varmasti töitä jotka ovat laillisen ja laittoman rajamailla. Jos epäilet jotain, kannattaa se jättää tekemättä ennemmin, kuin otat turhan riskin.


Älä koskaan tee työtä ilmaiseksi.

Vaikka vaikuttaisi oikealta teolta lähettää pieni “koekappale” tarjoamastasi palvelusta, niin tämä on kiellettyä useilla sivuilla. Sen sijaan että lähetät koekappaleen, niin tarjoudu tekemään “koetyö”, joka ei ole kallis tai vie paljon aikaa ja jonka jälkeen asiakkaasi voi päättää haluaako hän jatkaa työskentelyä kanssasi.


Ota palkka vastaan vain rahana.

Saatat kohdata tarjouksia, joissa saat esimerkiksi osan asiakkaan myyntituloista tai tuotoista palkaksi työstäsi. Älä koskaan ota tällaista tarjousta vastaan! 99% ajasta tämä on vain juoni, jolla sinulta saadaan ilmaista rahaa etkä pysty määrittämään tarkkaa aikaa, jolloin sinulle tulisi maksaa.


Koita pitää asiakkuuksia yllä.

Saitko työn, jossa oli kohtalainen korvaus? Miksi et tarjoaisi asiakkaalle seuraavasta työstä 5 tai 10% alennusta, mikäli he palkkaavat sinut uudelleen viikon kuluessa? Asiakkaasi rakastavat hyviä tarjouksia ja ne säästävät samalla sinulta työnhakuun menevän vaivan. Tämän lisäksi pidä aina huoli, että asiakkaasi jättävät sinusta hyvän arvion, kun olet saanut työsi valmiiksi, koska tämä helpottaa työnsaantiasi tulevaisuudessa.


Ota selvää voitko saada nimesi näkyviin työn yhteyteen.

Erityisesti e-kirjojen ja erilaisten design-töiden kanssa on hienoa, jos saat nimesi näkyviin niiden yhteyteen, koska se nostaa arvostustasi heti. Asiakas säilyttää tekijänoikeudet työhösi, mutta vain harva antaa sinun pitää nimesi sen yhteydessä – mutta koskaan ei haittaa kysyä!


Tutustu erilaisiin freelancerin työkaluihin.

Koska et varmasti koskaan tapaa asiakkaitasi kasvotusten, Skype ja Dropbox ovat tärkeitä työkaluja dokumenttien jakamiseen sekä yhteydenpitoon asiakkaiden kanssa. Skypen Pamela lisäosa antaa sinun myös nauhoittaa ja tallentaa keskusteluja myöhempää käyttöä varten. Jos ryhdyt vakavissasi freelanceriksi, niin Trello ja Basecamp ovat myös tutustumisen arvoisia.

Jos olet päässyt tänne asti, niin sinun pitäisi olla hyvin valmistautunut freelancer uraasi. Jos et tunne, että tämä tapa on sinulle oikea ansaita rahaa netissä, niin katso sivumme kohta “Miten tienata rahaa netissä”, jossa on ohjeita parhaisiin tapoihin tienata rahaa netissä. Onnea matkaan!

Kuka on tämän takana?

Minun nimeni on Aleksi, ja olen käytännössä kokeillut kaikki tavat tienata rahaa netissä

kalle-jensen

Aleksi Lenho
Sivun luoja